Magyar állampolgárok turisztikai céllal, kulturális csereprogramok és a rövidtávú üzleti utazások esetén – 30 napnál rövidebb tartózkodásra – vízummentesen utazhatnak be Jamaicába. Az útlevélnek a tervezett tartózkodás végétől további, minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

A vízum típusai

Magyar állampolgárok turisztikai céllal, kulturális csereprogramok és a rövidtávú üzleti utazások esetén – 30 napnál rövidebb tartózkodásra – vízummentesen utazhatnak be Jamaicába. Az útlevélnek a tervezett tartózkodás végétől további, minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Amennyiben az utazó a 30 napnál több időt szeretne Jamaica-ban tartózkodni, fel kell keresnie a tartózkodási engedélyek meghosszabbításáért felelős hivatalt (Immigration Office, 25 Contant Spring Road, Kingston 10) vagy információért, a tiszteletbeli magyar konzulátus irodáját.

Munkavállalási célból történő beutazáshoz a jamaikai Munkaügyi Minisztérium által kiállított érvényes munkavállalási engedéllyel kell rendelkezni, vagy egy olyan, szintén a fenti Minisztérium által kibocsátott deklarációval, amely biztosítja a munkavállalási engedély alóli mentességet.