A magyar állampolgárok számára egyszerűsített a kazah vízumkiadási rendszer. Ez azt jelenti, hogy az egyszeri, 30 napos szolgálati, turista, látogató, illetve üzleti vízumhoz nem szükséges a hivatalos meghívólevél.

A vízum típusai

Tranzit vízumot (5 napon át érvényes), akkor ad ki a konzulátus, ha a kérelmező rendelkezik a célország vízumával és utazási dokumentumokkal (repülőjeggyel, vagy vasúti jeggyel).

szolgálati és diplomata útlevéllel rendelkezők számára nem szükséges vízum kiállítása a Kazah Köztársaságba.

Kétszeri, háromszori, illetve többszöri belépésre jogosító vízumot a konzulátus abban az esetben adhat ki, ha a kazahsztáni meghívó fél hivatalos meghívólevelét a Kazah Köztársaság Külügyminisztériuma jóváhagyta, regisztrációs számmal ellátta.

 

Szükséges iratok

  1. Vízumkérő lap.
  2. Gépelt hivatalos nyilatkozat, amely kötelezően tartalmazza a következő információkat: az utazó személyes adatai (szül. hely, szül. idő, útlevél száma, érvényességi ideje), az utazás célja (helység, meghívó cég adatai, tárgyalások témája stb.), vízum kérelmezett időtartama, szállás helye, illetve egyéb fontos, az utazással kapcsolatos információ.
  3. Útlevél. Az útlevélnek az utazás időtartamán túlmenően hat hónapig kell érvényesnek lennie, valamint lennie kell legalább két üres oldalnak, ahova a vízum elhelyezhető.
  4. Az útlevél másolata (az első oldal, ahol az alapvető adatok vannak).
  5. 1 db. színes igazolványkép.
  6. Szállásfoglalás és repülőjegy másolata

Többszöri belépés esetén

Utasaink a fent említett regisztrációs számmal a birtokukban hétköznap, a konzuli fogadóórák idején, telefonon érdeklődhetnek, hogy mikor kérvényezhetik személyesen a vízumot. Ebben az esetben a következő dokumentumokra van szükség:

  1. Vízumkérő lap.
  2. Gépelt hivatalos nyilatkozat, amely kötelezően tartalmazza a következő információkat: az utazó személyes adatai (szül. hely, szül. idő, útlevél száma, érvényességi ideje), az utazás célja (helység, meghívó cég adatai, tárgyalások témája stb.), vízum kérelmezett időtartama, szállás helye, illetve egyéb fontos, az utazással kapcsolatos információ.
  3. Útlevél. Az útlevélnek az utazás időtartamán túlmenően hat hónapig kell érvényesnek lennie, valamint lennie kell legalább két üres oldalnak, ahova a vízum elhelyezhető.
  4. Az útlevél másolata (az első oldal, ahol az alapvető adatok vannak).
  5. 1 db. színes igazolványkép.
  6. Szállásfoglalás és repülőjegy másolata.
  7. Hivatalos meghívólevél másolata.

Vízumdíjak

A fenti díjak tartalmazzák a konzuli díjat és az ügyintézési díját is.

Az előre befizetett vízumdíjakat a konzuli osztálynak nem áll módjában visszatéríteni. A vízum elkészítési ideje egy hét, a dokumentumok beadásától kezdve. Sürgősségi ügyintézés nincs.

 

Egyéb tudnivalók

Ugyanazok a szabályok vonatkoznak az alábbi országok állampolgáraira, mint a magyarokra:

  • Ausztrália
  • Ausztria
  • Belgium
  • Nagy-Britannia és Észak-Írország
  • Görögország
  • Dánia
  • Írország
  • Izland
  • Spanyolország
  • Olaszország
  • Kanada
  • Lichtenstein
  • Luxemburg
  • Malajzia
  • Monaco
  • Hollandia
  • Új-Zéland
  • Norvégia
  • Portugália
  • Szingapúr
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Finnország
  • Franciaország
  • Németország
  • Svájc
  • Svédország
  • Japán
  • Szaud-Arábia
  • Szlovákia
  • Lengyelország
  • Egyesült Arab Emírségek
  • Izrael
  • Horvátország
  • Brazília