A vízumról

A Kazah Köztársaság Kormánya 2015. június 26-i 483. sz., „A Kazah Köztársaság Kormánya 2012. január 21-i 148. sz. kormányrendelete módosításáról és kiegészítéseiről” rendelete értelmében az Ausztrália, Magyarország, az Olasz Köztársaság, Monaco Hercegsége, a Belga Királyság, a Spanyol Királyság, a Holland Királyság, a Norvég Királyság, a Svéd Királyság, Malajzia, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, az Amerikai Egyesült Államok, a Német Szövetségi Köztársaság, a Finn Köztársaság, a Francia Köztársaság, a Svájci Államszövetség és Japán állampolgárai vízummentességet élveznek az államhatár átlépését követő 15 naptári napig a 2015. július 16-tól 2017. december 31-ig tartó időszakban.

A feltüntetett időszakban a felsorolt államok érvényes diplomata útlevéllel, szolgálati útlevéllel és magánútlevéllel rendelkező állampolgárai a nemzetközi forgalom számára megnyitott államhatár átlépését követő 30 napon belül vízum nélkül jogosultak többszöri beutazásra, kiutazásra és tranzit utazásra a Kazah Köztársaság területén. Ez esetben a látogatások száma korlátlan.

A felsorolt államokból érkező külföldi állampolgárok regisztrációja közvetlenül a kazahsztáni határátkelő pontokon történik a Köztársaság területére való belépéskor.

A Kazah Köztársaság területén való tartózkodás ideje alatt a fent említett országok állampolgárainak az ország törvényeinek értelmében nincs joguk munka-, hittérítő-, valamint egyéb fizetett tevékenységet folytatni.

A Kazah Köztársaság belügyi szervei a Kazah Köztársaság területén 15 naptári napot meghaladó tartózkodás üzleti célból történő meghosszabbítására irányuló kérelem benyújtása esetén a törvényben meghatározott módon adnak ki harminc napos egyszeri belépésre jogosító üzleti vízumot a felsorolt államok állampolgárai részére.

A Kazah Köztársaság Külügyminisztériuma a felsorolt országok állampolgára befektetői státuszát igazoló, beruházásokkal meghatalmazott szervek kérelmének meglétekor a törvényben rögzített rendben adja ki az egyszeri belépésre jogosító kilencven napos, illetve a többszöri belépésre jogosító három évre szóló befektetői vízumot.

Szükséges iratok

  1. Vízumkérő lap.
  2. Gépelt hivatalos nyilatkozat, amely kötelezően tartalmazza a következő információkat: az utazó személyes adatai (szül. hely, szül. idő, útlevél száma, érvényességi ideje), az utazás célja (helység, meghívó cég adatai, tárgyalások témája stb.), vízum kérelmezett időtartama, szállás helye, illetve egyéb fontos, az utazással kapcsolatos információ.
  3. Útlevél. Az útlevélnek az utazás időtartamán túlmenően hat hónapig kell érvényesnek lennie, valamint lennie kell legalább két üres oldalnak, ahova a vízum elhelyezhető.
  4. Az útlevél másolata (az első oldal, ahol az alapvető adatok vannak).
  5. 1 db. színes igazolványkép.
  6. Szállásfoglalás és repülőjegy másolata
[/one_half]

Vízumdíjak

Egyszeri belépésre jogosító üzleti vízum : 45 000 Ft.

Ügyintézési idő 7 munkanap.

Egyéb tudnivalók

Kazahsztán egy lenyűgöző ország, amely gyönyörű tájakkal, gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik. Ha szereti az utazást és a kalandot, Kazahsztán ideális úticél lesz az Ön számára. Szervezett kazahsztáni utazást keres? Nálunk megtalálja!

Ugyanazok a szabályok vonatkoznak az alábbi országok állampolgáraira, mint a magyarokra:

  1. Ausztrália
  2. Ausztria
  3. Belgium
  4. Nagy-Britannia és Észak-Írország
  5. Görögország
  6. Dánia
  7. Írország
  8. Izland
  9. Spanyolország
  10. Olaszország
  11. Kanada
  12. Lichtenstein
  13. Luxemburg
  14. Malajzia
  15. Monaco
  16. Hollandia
  17. Új-Zéland
  18. Norvégia
  19. Portugália
  20. Szingapúr
  21. Amerikai Egyesült Államok
  22. Finnország
  23. Franciaország
  24. Németország
  25. Svájc
  26. Svédország
  27. Japán
  28. Szaud-Arábia
  29. Szlovákia
  30. Lengyelország
  31. Egyesült Arab Emírségek
  32. Izrael
  33. Horvátország
  34. Brazília