Kubába történő beutazáshoz kubai turistakártya igénylése szükséges!

A vízum típusai

Turistakártya

A  kubai turistakártya a beutazástól számítva legfeljebb 90 napos tartózkodásra jogosít Kubában, egyszeri belépéssel. A kint tartózkodást még 90 napig egyszer meghosszabbítható a kubai migrációs hatóságnál. Irodánkban a kubai turistakártya igénylése kb. 15 percet vesz igénybe, ugyanitt kubai körutazásban is tudunk segíteni.

Az utazás teljes időtartamára érvényes betegség-, baleset- és poggyász biztosítást kötelező kötni! 

 

Nem turista célú vízumok

A kereskedelmi vagy üzleti célú kubai vízum intézése a Nagykövetség kereskedelmi és gazdasági ügyekkel foglalkozó diplomatájával történő egyeztetéssel kezdődik. Más célú kubai vízumok intézése, például rendezvényen való részvétel, újságírói tevékenység, tanulmányi út vagy gyógykezelés esetében, az illetékes diplomatával vagy közvetlenül a kubai meghívó, támogató vagy partner intézmény közvetítésével történik.

Figyelem! A nem turisa vízum igényléséhez személyesen meg kell jelennie a kubai konzulátuson!

A szükséges iratok

A kubai turistakártyához a következő iratok szükségesek:

  1. Menettérti repülőjegy
  2. Útlevél, amely legalább 6 hónapig érvényes

Vízumdíjak

A kubai turistakártya díja: 17.500 Ft/fő

A turistakártya igénylésekor be kell mutatni a legkevesebb 6 hónapig érvényes útlevelet, menettérti repülőjegyet és kifizetni a kubai turistakártya díját.

Kilépési illeték: 25,- CUC/fő ( kb. 6.500 HUF ) fizetendő az ország elhagyásakor.

Fontos tudni!

Kuba budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint mindazon utazóknak, akik az Egyesült Államokból, vagy az USA érintésével érkeznek a szigetországba, a turista célú belépésre jogosító ún. turistakártyát (tarjeta turística) az USA-ban működő utazási irodákban kell beszerezniük. Ennek értelmében a budapesti kubai nagykövetség a továbbiakban már nem állít ki turistakártyát azoknak a magyar állampolgároknak, akik az Egyesült Államokból szándékoznak Kubába beutazni.

Vízumfelvételkor és beutazáskor a kubai hatóságok kérhetik a szálloda vagy a magánszállás (casa particular) foglalásának igazolását.

A Kubai Köztársaságba történő belépéshez utas- és egészségügyi biztosítás megkötése szükséges. A biztosítás meglétének a tényét az országba történő belépéskor, a határon ellenőrizhetik, annak hiányában a belépést megtagadhatják.