Az Indiába beutazó magyar állampolgároknak valamennyi beutazási forma esetén érvényes indiai vízummal kell rendelkezniük. A rövid távú tartózkodást lehetővé tevő vízum (E-turista) érvényességi ideje 30 nap, ami Indiába való egyszeri belépést tesz lehetővé.

A hosszabb távú turista célú tartózkodást a 6 hónapra érvényes indiai turista vízum teszi lehetővé, mellyel egyszeri vagy többszöri belépés lehetséges.

Különös figyelmet érdemes fordítani az Indiába való belépéskor, még a határellenőrzésnél arra, hogy útlevelébe elhelyezésre került-e a beléptető bélyegzőlenyomat. Ennek hiánya a későbbiekben rendkívül megnehezítheti az országból való kilépést, előfordulhat, hogy illegális tartózkodás miatt büntetőeljárás indul a külföldi állampolgár ellen.

A turista vízumigénylés folyamata
  1. Töltse ki a http://indianvisaonline.gov.in/visa/ oldalon található vízumigénylő lapot! Amennyiben segítségre van szüksége, fáradjon be irodánkba és elvégezzük a kitöltést.
  2. Nyomtassa ki a kitöltött vízumkérő lapot, írja alá és hozza be irodánkba a szükséges egyéb dokumentumokkal együtt!
  3. A vízum típusának megfelelő határidő után fáradjon be irodánkba az elkészült vízumért (ügyintézőnkkel pontosan egyeztetik majd)!

A vízum típusai

E-turista vízum

Egyszeri utazásra, legfeljebb 30 napos indiai tartózkodásra jogosít abban az esetben, ha kizárólag pihenésre, városnézésre, rokoni- baráti látogatás céljából utazik Indiába. Indulás előtt maximum 30 nappal igényelhető. A vízum kiállításától kezdve 30 napon belül meg kell kezdeni a beutazást, s a belépéstől számítva maximum 30 napos tartózkodás megengedett.

 

Turisa vízum

A turista vízum legfeljebb hat hónapos időtartamra állítható ki és nem hosszabbítható meg. Az indiai turista vízumot az utazás előtt legalább 7 nappal kell igényelni!

A turista vízum egyszeri belépésre jogosítl. Ha kétszeri belépésre szeretne vízumot igényelni, hozzon magával a menetjegyeket, vagy igazolást az Indiával határos országba történő belépésről.

Üzleti vízum

Az üzleti vízum egyszeri/többszöri belépésre kérhető és három vagy hat hónapos időtartamú tartózkodást engedélyez. Az üzleti vízumot az utazás előtt legalább 10 nappal kell igényelni!

Figyelem! Az üzleti vízum igényléséhez személyesen meg kell jelennie a konzulátuson!

Tanulmányi vízum

A tanulmányok teljes időtartamára kérhető, amennyiben ezt az oktatási intézmény igazolja.

Figyelem! A tanulmányi vízum igényléséhez személyesen meg kell jelennie a konzulátuson!

 

 

A szükséges iratok

E – turista vízumhoz
  • útlevél bescannelve pdf. formátumban
  • kitöltött vízumkérőlap
  • 1 db színes, fehér hátterű igazolványkép bescannelve jpg. formátumban
  • retúr repülőjegy
  • szállásfoglalás másolata
Turista vízumhoz
  • útlevél
  • 1 db vízumkérdőív
  • 2 db színes igazolványkép (5×5 cm méretű, fehér hátterű igazolványkép)
  • kitöltött vízumkérőlap: https://indianvisaonline.gov.in/visa/
  • retúr repülőjegy
  • a személyi igazolvány másolata
  • lakcímkártya másolata
  • szállásfoglalás másolata
Üzleti vízumhoz (irodánkban nem intézhető)
  • útlevél
  • 1 db vízumkérdőív
  • 2 db színes igazolványkép (5×5 cm-es méretű, fehér hátterű igazolványkép)
  • meghívó levél az indiai partnerétől
  • bemutatkozó levél a magyarországi cégtől
  • retúr repülőjegy
  • a személyi igazolvány másolata
Tanulmányi vízumhoz (irodánkban nem intézhető)
  • útlevél
  • 1 db vízumkérdőív
  • 3 db színes igazolványkép (5×5 cm-es méretű, fehér hátterű igazolványkép)
  • a felvételt igazoló eredeti dokumentum az indiai oktatási intézménytől
  • megfelelően igazolt
  • repülőjegy
  • a személyi igazolvány másolata

Letölthető dokumentumok

Vízumkérőlap

 

Vízumdíjak

[table id=2 /]

A fenti árak magyar állampolgárok esetében érvényesek, az ár tartalmazza a konzuli illetéket ill. az ügyintézési díjat és az ÁFA–t is.

Azok a külföldiek, akik tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, 2 800 Ft felár ellenében igényelhetnek vízumot. Számukra az ügyintézési idő kb. 15 munkanap.

Egyéb tudnivalók

Ünnepnapok miatti zárva tartás az indiai követségen

[table id=3 /]