Kambodzsába történő beutazáshoz e-turista vízum igénylése lehetséges

Turista vízum

Vízum turista célú beutazás esetén: 

Magánútlevéllel történő Kambodzsába utazáshoz vízumra van szükség. A vízum beszerezhető a lakóhely szerint legközelebbi kambodzsai nagykövetség konzuli hivatalánál, továbbá Phnom Penh-ben és Siem Reap-ban érkezéskor a nemzetközi repülőtéren ill. elektronikus vízum formájában a Kambodzsai Külügyminisztérium honlapján.

 

Nem turista célú vízumok: 

Vízum egyéb célú (pl.üzleti) beutazás esetén:

Magánútlevéllel történő Kambodzsába utazáshoz vízumra van szükség. A vízum beszerezhető a lakóhely szerint legközelebbi kambodzsai nagykövetség konzuli hivatalánál. A lakóhelyéhez/tartózkodási helyéhez legközelebb eső kambodzsai nagykövetségekről az alábbi weboldalon tájékozódhat: www.embassy-worldwide.com/country/cambodia

 

Vízummentes beutazás:

Diplomata és szolgálati útlevéllel utazók max. 90 napos időtartamra vízummentesen utazhatnak be Kambodzsába.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hatóságok a beléptető pecséten engedélyezett időtartamon felüli túltartózkodást pénzbüntetéssel sújtják, ez napi 10 USD megfizetését vonja maga után. 30 napnál hosszabb túltartózkodás esetén a pénzbüntetés megfizetését követő 7 napon belül el kell hagyni Kambodzsa területét.

 

FIGYELEM! Számos internetes oldal hirdet vízumot Kambodzsába, javasoljuk kizárólag a hivatalos kormányzati oldal használatát!

FIGYELEM!  A következő országok állampolgárai nem jogosultak elektronikus vízum igénylésére: Afghanistan, Algeria, Arab Saudi, Bangladesh, Iran, Iraq, Pakistan, Sri Lanka, Sudan, Nigeria

 

E -Turista vízum

Lehetőségünk van előre elkészített elektronikus vízumot intézni, mellyel felgyorsíthatjuk az országba való belépésünket. A turista célú beutazásra szóló vízum egyszeri belépésre jogosít, érvényességi ideje 30 nap, melyet 3 hónapon belül tudunk felhasználni a vízum kiállítását követően.

A kambodzsai e-vízum a következő határátkelőkön használható:

A szükséges iratok

A kambodzsai e-vízumhoz a következő iratok szükségesek:

  1. Menettérti repülőjegy
  2. Útlevél, amely legalább 6 hónapig érvényes
  3. 1 db scannelt 6×4 cm-es igazolványkép
  4. Szálloda neve vagy lakcím ahol megszáll az utazás során
  5. Kitöltött adatlap mely innen letőlthető

Vízumdíjak

A kambodzsai e-vízum ára 40 USD/fő.

Ügyintézi díj: 5 000 Ft/fő

Ügyintézési idő: 3 munkanap