A vízumcentrum a leggyorsabb az orosz vízumok ügyintézésében. A vízumügyintézés folyamatának elindításához kérjük keresse fel irodánkat vagy írjon számunkra e-mail.t A vízumügyintézésen kívül segítünk az oroszországi szállások, repülőjegyek és programok lefoglalásában is. Teljes komplex szolgáltatást nyújtunk, mint üzleti ügyefelek , mint turista magánemberek részére. Az orosz vízumhoz szükséges meghívólevél és utasbiztosítás ügyintézésében is segítünk. Az orosz vízumot gyorsan és pontosan intézzük, sorban állás és idegeskedés nélkül megkímélve Önt a felesleges időtöltéstől.

Amennyiben a kinttartózkodás teljes időtartamára nálunk foglalja le szállását, akkor a meghívólevél költéségét átvállaljuk.


A VÍZUMRÓL

Oroszországba magyar állampolgároknak vízum szükséges.

Magyar állampolgárok kizárólag vízum előzetes beszerzésével léphetnek be az Oroszország területére.

A vízum az útlevélbe kerül beragasztásra mely határozott időtartamra szól.

Az útlevélnek a hazautazást követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A normál ügyintézési idő általában másfél hét, de akár 1-2 napos sürgősséggel is igényelhetünk vízumot felár ellenében.

Nincsen lehetőség belépéskor vízumot igényelni, azt minden esetben még Magyarországon, az Oroszországi Föderáció Nagykövetségének Konzuli osztályán kell igényelni.

Magyar állampolgároknak kiállított orosz vízumnak több típusa lehet.
Az orosz vízum rendeltetése szerintBeutazások száma szerintÉrvényességi időAz Oroszországban eltölthető idő
turista orosz vízumegyszeri1 naptól 3-4 hétigpontosan az az időszak, amely a vízumban szerepel
üzleti orosz vízummax. 1 évmax. 90 nap egy félévben
üzleti orosz vízumkétszerimax. 3 hónappontosan az az időszak, amely a vízumban szerepel
üzleti orosz vízumtöbbszörimax. 3 hónappontosan az az időszak, amely a vízumban szerepel
tranzit vízum - légimax. 3 nappontosan az az időszak, amely a vízumban szerepel
tranzit vízum - nem légimax. 10 nappontosan az az időszak, amely a vízumban szerepel

SZÜKSÉGES IRATOK

Orosz turista vízum

 • 1 db mostanában készült FEHÉR hátterű, színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-, szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli . Otthon kinyomtatott fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos, fotó automata vagy fényképész által készítetteket
 • érvényes eredeti útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, és az útlevél érvényességének min. 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét
 • elektronikusan kitöltött (http://visa.kdmid.ru) és kinyomtatott vízumkérő lap . A kitöltési útmutató a Nyomtatványok menüpontban letölthető.
 • betegség-baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • repülőjegy vagy repülőjegy foglalás másolata;
 • szállásfoglalás ha van, kérjük azt is behozni
 • meghívólevél vagy turista vízum esetében “visa support letter”

Orosz üzleti vízum

 • elektronikusan kitöltött (http://visa.kdmid.ru) és kinyomtatott vízumkérő lap . A kitöltési útmutató a Nyomtatványok menüpontban letölthető.
 • 1 db mostanában készült fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos, fotó automata vagy fényképész által készítetteket
 • érvényes útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, és az útlevél érvényességének min. 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét
 • meghívólevél: kérésére beszerezzük
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes időtartamára
 • egy évre szóló vízum esetén egyes nem-EU tagországok állampolgáraitól AIDS vizsgálat szükséges
 • meghívólevél

 

MEGJEGYZÉS:
Akik USA, Nagy-Britannia, Írország, Kanada, Ausztrália, Grúzia, Törökország, Irán illetve egyéb nem EU-s országok állampolgárai, azoknak a vízumdíja eltérő a fent említettektől és az ügyintézési idő is jóval több napot vesz igénybe. Bővebb információkért érdeklődjenek irodánkban!

Orosz gépjármű vezetői vízum

Az autóval Észtországból Oroszországba való egyszerűbb határátlépés érdekében kérjük látogasson el a következő weboldalra:

www.estonianborder.eu

www.eestipiir.ee

 • elektronikusan kitöltött vízumkérő lap (http://visa.kdmid.ru). A kitöltési útmutató a Nyomtatványok menüpontban letölthető.
 • meghatalmazás
 • 1 db fénykép
 • CMR
 • utasbiztosítás
 • a Magyar Fuvarozók Egyesülete által kiállított kérelem
 • az Orosz Közlekedési Minisztérium által kiállított engedély
 • a jogosítvány másolata
 • a forgalmi engedély másolata

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Útmutató a vízum kitöltéshez

Elektronikus vízumkérő lap http://visa.kdmid.ru

Diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak nincs szükségük orosz vízumra.
Magyar állampolgároknak az Oroszországba való utazáshoz útlevél és orosz vízum szükséges.

ÁRAK ÉS ÜGYINTÉZÉSI IDŐ

 

Az orosz turista vízum díjai (orosz vízum ára)

Az orosz vízum ára tartalmazza a konzuli díjat (19 000 Ft), az ügyintézést, valamint a meghívó árát , amennyiben azt az 1000 Út utazási iroda intézi.

A sürgősségi orosz vízumok esetében a magasabb konzuli díjakkal együtt tüntettük fel az árakat.

Az orosz konzulátus nyitva tartása: hétfői, szerdai és pénteki napokon 9-12. A sürgősségi ügyintézés nem kötött a konzulátus nyitva tartásához. Minden esetben kérjék az ügyintézőink segítségét a pontos ügyintézése díj megállapításához!

A normál ügyintézés kb. két hetet vesz igénybe. Kérhető sürgősségi ügyintézés, 1 munkanapos, 2 munkanapos, 3-4 munkanapos, vagy 5 munkanapos vállalási határidővel.

 Ügyintézési időKomplett árSaját meghívóval
normál7 munkanap3400024000
sürgős2-3 munkanap5300043000
sürgős1 munkanap6500055000

Az orosz konzulátus nyitva tartása: hétfői, szerdai és pénteki napokon 9-12. A sürgősségi ügyintézés nem kötött a konzulátus nyitva tartásához. Minden esetben kérjék az ügyintézőink segítségét a pontos ügyintézése díj megállapításához!

Az orosz üzleti vízum díjai (orosz üzleti vízum ára)

Az orosz üzleti vízum árai a konzuli díjat és az ügyintézési díjat tartalmazzák.

Ügyintézési időVízumdíj
5-7 munkanap, a meghívó típusától függően24000
3 munkanap35000
2 munkanap43000
1 munkanap55000

 

A normál ügyintézés kb. két hetet vesz igénybe. Kérhető sürgősségi ügyintézés, 1 munkanapos, 2 munkanapos, 3-4 munkanapos, vagy 5 munkanapos vállalási határidővel.

Amennyiben mi intézzük a meghívót, az ügyintézés meghosszabbodik a meghívó ügyintézéséhez szükséges idővel, amely 1 vagy 3 havi vízum esetén pár nap, az éves meghívó típusától függően pár naptól (ebben az esetben 2 hét szükséges a vízum megszerzéséhez) 21 munkanapig (akár 1 nap alatt is meg lehet kapni a vízumot). A felvilágosításért forduljon munkatárasainkhoz!

ÜZLETI MEGHÍVÓK OROSZORSZÁGBA

Típus/ügyintézési idő14 munkanap5 munkanap1 munkanap
Egyszeri
1 hónapig érvényes4200013000
3 hónapig érvényes4300015000
Kétszeri
1 hónapig érvényes4400017000
3 hónapig érvényes4500019000
Többszöri
6 hónapig érvényes6000045000
12 hónapig érvényes6500045000

 

EGYÉB TUDNIVALÓK

Ügyfélfogadás az orosz konzulátuson

Az Orosz Konzulátus nyitva tartása: hétfő, szerda, péntek 9.00-12.00. Ügyfélfogadás csak ezeken a napokon van, ami azt jeleni, hogy a vízumkérelmek beadása, vmint a kész vízumok elvitele csak ezeken a napokon történik.

Az Orosz Konzulátus nyitva tartása: hétfő, szerda, péntek 9.00-12.00


Utasbiztosítás

Az Orosz Konzulátus a vízumoztatás során csak olyan magyar biztosítók által kötött utasbiztosítást fogad el, amelyek rendelkeznek kinti orosz viszontbiztosítóval! A biztosításokat ebből a szempontból ellenőrzik. Ezek az oroszországi viszontbiztosítóval rendelkező magyar biztosító társaságok az alábbiak:

 • QBE Atlasz (irodánkban megköthető)
 • Európai Utazási Biztosító Zrt.
 • Europ Assistance Hungary
 • Europ Assistance CIS
 • Europ Assistance Group
 • Magyar Posta Biztosító Zrt.
 • Chartis Europe S.A.
 • Allianz
 • Union
 • K&H
 • Groupama
 • Uniqa
 • Union Biztosító Zrt
 • AXA
 • Mondial Assistance

Kérjük tájékoztasson minket arról, ha Ön rendelkezik orosz állampolgársággal, de az orosz vízumot a magyar útlevelébe kéri. Erről külön szabályok rendelkeznek. Továbbá arról is kérnénk tájékoztatást, ha Ön rendelkezett szovjet állampolgársággal. Ezekre az esetekre ugyanis speciális szabályozás van érvényben!

Az orosz konzulátusi szabályok szerint az útlevélben egyszerre csak egy érvényes orosz vízum lehet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van pl. 1 éves orosz vízuma és Ön még az orosz vízuma lejárata előtt igényel egy orosz turista vízumot, a későbbi időszakra a konzulátus az 1 éves orosz vízumot érvényteleníti, akkor is, ha az még nem járt le. Amennyiben az utas mégis orosz vízumot igényel, és az érvényes orosz vízumot a konzulátus érvényteleníti, emiatt a felelősség az utast terheli. Irodánk az abból eredő kárért nem felel.


Repülőtéri tranzit

A reptéri tranzitálás általában vízummentes (de van 1-2 kivétel, pl. ha valaki Moszkván keresztül Minszkbe utazik). Amennyiben azonban a látogató belép Oroszország területére, vízum szükséges abban az esetben is, ha csak pár órát tölt az Oroszországi Föderáció területén, pl. két repülőtér közötti út erejéig.

3 nap Szentpétervár szervezett hajós körutazás keretében – vízum kérdés

A kiemelt turistacélpontnak számító oroszországi kikötőkbe (pl. Szentpétervár) szervezett tengeri körutazás keretében, vagy menetrend szerint közlekedő hajón és kompon, szervezett programon résztvevő turistacsoport tagjaként érkező külföldiek maximum 72 órás időtartamra vízum nélkül is beléphetnek az Oroszországi Föderáció területére.


Munkaszüneti napok Oroszországban

– január 1 – 11.
– február 23.
– március 9.
– május 1-4., május 11.
– június 12.
– november 4.


Tájékoztató az Oroszországban kötelezően elvégzendő regisztrációról és a migrációs lap kitöltéséről

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy az Oroszországba történő beutazás esetén külföldi állampolgárok számára 1 munkanapon belül regisztrációt kell elvégezni 2017.06.01-07.12 között a FIFA konföderációs kupa ideje alatt (a formanyomtatvány itt letölthető), amely gyakorlatilag az utas szálláshelyének bejelentését foglalja magába a hatóságok irányába. Amennyiben szállodában tartózkodik, ezt a kötelezettséget a szálloda automatikusan elvégzi Ön helyett. A csoportos (szervezett) utakon résztvevők számára is a szálloda végzi el a regisztrációt. Önállóan elvégzendő regisztrációra csak abban az esetben van szükség, ha a szálláshelyünk magánszálláson (pl.: családnál, barátoknál, ismerősöknél) van. Elintézése történhet bármely postahivatalban a fent található, előre kitöltött formanyomtatvány beadásával és az erre vonatkozó díj (kb. 2000 Ft) befizetésével. FONTOS!!! Amennyiben a postahivatalban történő regisztrációt választja az utas, feltétlenül a szálláshelyének tulajdonosával együtt kell ezt megtennie. Az ügyintézés során az utasnak bankba is el kell mennie, ahol befizeti a bank által meghatározott összeget. A Postától el kell kérni az átutaláshoz szükséges adatokat (bankszámlaszám, stb). A regisztráció időt vesz igénybe.

A migrációs kártyát szentpétervári és moszkvai érkezés esetében nem a repülőn osztják ki, hanem az útlevél ellenőrzéskor már kitöltve kapja meg a határőrtől. Az útlevél kezeléskor ennek az egyik felét elveszik, a másik felét pedig mindenképp meg kell őrizni az elutazás időpontjáig, mert azt az országból való kilépéskor az útlevél ellenőrzéskor el fogja kérni a határőr. Amennyiben más oroszországi városba érkezik meg, a migrációs kártyát a repülőn osztják ki, és azt az érkezésig ki kell tölteni. A nálunk letölthető migrációs kártya csak minta, kizárólag a repülőn kiosztott kártya alkalmas a belépésre. (letölthető)