Iráni vízum, vízum az Iráni Iszlám Köztársaságba.

Az iráni vízumigényléshez szükség van az Iráni Külügyminisztérium által kiadott referencia számra. Ez a szám irodánkban igényelhető. A vízumügyintézést csak a referenciaszám megérkezése után tudjuk elkezdeni!

Ami az iráni vízum referenciaszám igényléséhez szükséges:
– Scannelt útlevél
– Scannelt igazolványkép
– Kitöltött információs lap: letöltés itt
– Szállásvisszaigazolás

(Csak abban az esetben tudunk regisztrációsszámot igényelni, amennyiben szállásukat irodánkon keresztül foglalják!)

lalják le.

Szükséges iratok

Az iráni vízum ügyintézéshez szükséges iratok:

  1. Útlevél, amely a hazaút dátumához képest 6 hónapig érvényes
  2. Vízum kérdőív
  3. 2 db igazolványkép
  4. Repülőjegy foglalás másolata
  5. Utasbiztosítási kötvény másolata
  6. Meghatalmazás

Referenciaszám:

A vízumigényléshez szükség van az Iráni Külügyminisztérium által kiadott referencia számra, ez irodánkban igényelhető, melynek díja 60 USD, ügyintézési ideje 7 munkanap + 3 nap amíg a szám megérkezik a konzulátusra.

 

Letölthető nyomtatványok

Iráni vízumigénylő adatlap

Vízumdíjak

A normál iráni vízum díja: 17 000 Ft + 6 000 Ft vízum ügyintézési díj, ügyintézési idő: 7 munkanap

Sürgősségi turistavízum díja: 29 000 Ft + 6 000 Ft vízum ügyintézési díj (elkészülés a beadást követő munkanapon)

Azoknak, akik rendelkeznek ún. referenciaszámmal, a vízum hét munkanapon belül elkészíthető.

Egyéb tudnivalók

Az iráni vízum beadásához szükséges:

– Útlevél, amely a hazaút dátumához képest 6 hónapig érvényes eredetiben (elég a beadás napja előtt behozni)
– Kitöltött, kinyomtatott, aláírt vízum kérdőív: http://www.iran-embassy.hu/Visa%20Application%20V.3%20online.pdf
– 2 db igazolványkép (3,5*4,5 cm , világos hátterű hivatalos igazolványkép)

Információ:

Iránba magyar állampolgárok az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége által kiadott vízummal utazhatnak be. Az utazni szándékozóknak szükséges legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel, retúr repülőjeggyel, pénzügyi fedezettel, biztosítással rendelkezniük.

Ha az Iránba utazók 5000 USD vagy ezen felüli összeget szeretnének külföldi valutában bevinni az országba, bejelentési kötelezettségük van és érkezéskor a repülőtéren (határon) egy külön nyomtatványt, valuta behozatali nyilatkozatot kell kitölteniük. Az országból történő kiutazás alkalmával a repülőtéren (határon) be kell mutatni ezt a nyilatkozatot, valamint – amennyiben a kivinni szándékozott összeg a bejelentettnél kevesebb – pénzváltási nyugtával igazolni kell a különbözet átváltását.

Iráni Konzulátus: Ünnepnapok/Zárvat tartás
23/03/2015Hétfő
02/04/2015Csütörtök
03/04/2015Péntek
06/04/2015Hétfő
01/05/2015Péntek
25/05/2015Hétfő
03/06/2015Szerda
05/06/2015Péntek
01/07/2015Szerda
08/07/2015Szerda
11/08/2015Kedd
20/08/2015Csütörtök
21/08/2015Péntek
24/09/2015Csütörtök
02/10/2015Péntek
23/10/2015Péntek
02/12/2015Szerda
10/12/2015Csütörtök
25/12/2015Péntek
29/12/2015Kedd
01/01/2016Péntek