Iráni vízum, vízum az Iráni Iszlám Köztársaságba.

Iránba magyar állampolgárok az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége által kiadott vízummal utazhatnak be. Az utazni szándékozóknak szükséges legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel, retúr repülőjeggyel, pénzügyi fedezettel, rendelkezniük.

A vízumigényléshez szükség van úgynevezett visa code-ra, amely vagy egyénileg igényelhető (https://evisatraveller.mfa.ir/en/request/applyrequest/) vagy irodánk tud segíteni a visa code elektronikus igénylésében.

Amennyiben irodánkon keresztül igényli a visa code-ot, annak díja: 50 euro, feltétele: min. 2 éjszaka szállásfoglalás Iránban.

 

Budapesti Konzulátuson történő vízumigénylés, amelyhez a következőkre van szükség:

  • Útlevél, amely a hazaút dátumához képest 6 hónapig érvényes eredetiben (elég a beadás napja előtt behozni)
  • Kitöltött, kinyomtatott, elektronikus vízumkérdőív: https://evisatraveller.mfa.ir/en/request/apply/
  • 2 db igazolványkép (3,5*4,5 cm , világos hátterű hivatalos igazolványkép)

Itt az útlevelek leadásra kerülnek a konzulátuson. A normál ügyintézési idő 1 hét, de lehet sürgősséget is kérni felár ellenében.

 

Ami a visa code igényléshez szükséges:

  • Scannelt útlevél
  • Scannelt igazolványkép
  • Kitöltött információs lap (Letöltés)
  • Szállásvisszaigazolás –  Csak abban az esetben tudunk visa code-ot igényelni, amennyiben min. 2 éjszaka szállást irodánkon keresztül foglalnak!

Vízumdíjak

A normál iráni vízum díja: 60EUR + 6 000 Ft vízum ügyintézési díj, ügyintézési idő: 7 munkanap

Sürgősségi turistavízum díja: 90EUR + 9 000 Ft vízum ügyintézési díj (elkészülés a beadást követő munkanapon)

Azoknak, akik rendelkeznek ún. referenciaszámmal, a vízum hét munkanapon belül elkészíthető!

Egyéb tudnivalók

 

Információ:

Iránba magyar állampolgárok az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége által kiadott vízummal utazhatnak be. Az utazni szándékozóknak szükséges legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel, retúr repülőjeggyel, pénzügyi fedezettel, biztosítással rendelkezniük.

Izraeli bélyegző nem lehet az útlevélben!

Ha az Iránba utazók 5000 USD vagy ezen felüli összeget szeretnének külföldi valutában bevinni az országba, bejelentési kötelezettségük van és érkezéskor a repülőtéren (határon) egy külön nyomtatványt, valuta behozatali nyilatkozatot kell kitölteniük. Az országból történő kiutazás alkalmával a repülőtéren (határon) be kell mutatni ezt a nyilatkozatot, valamint – amennyiben a kivinni szándékozott összeg a bejelentettnél kevesebb – pénzváltási nyugtával igazolni kell a különbözet átváltását.