Kubába történő beutazáshoz kubai turistakártya igénylése szükséges!

A vízum típusai

Turistakártya

A  kubai turistakártya a beutazástól számítva legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosít Kubában, egyszeri belépéssel. A kint tartózkodást még 30 napig egyszer meghosszabbítható a kubai migrációs hatóságnál. Irodánkban a kubai turistakártya igénylése kb. 15 percet vesz igénybe.

Az utazás teljes időtartamára érvényes betegség-, baleset- és poggyász biztosítást kötelező kötni!

 

Nem turista célú vízumok

A kereskedelmi vagy üzleti célú kubai vízum intézése a Nagykövetség kereskedelmi és gazdasági ügyekkel foglalkozó diplomatájával történő egyeztetéssel kezdődik. Más célú kubai vízumok intézése, például rendezvényen való részvétel, újságírói tevékenység, tanulmányi út vagy gyógykezelés esetében, az illetékes diplomatával vagy közvetlenül a kubai meghívó, támogató vagy partner intézmény közvetítésével történik.

Figyelem! A nem turisa vízum igényléséhez személyesen meg kell jelennie a kubai konzulátuson!

A szükséges iratok

A kubai turistakártyához a következő iratok szükségesek:

  1. Menettérti repülőjegy
  2. Útlevél, amely legalább 3 hónapig érvényes

Vízumdíjak

A kubai turistakártya díja 17 EUR/fő. A turistakártya igénylésekor be kell mutatni a legkevesebb 3 hónapig érvényes útlevelet, menettérti repülőjegyet és kifizetni a kubai turistakártya díját.

Ügyintézi díj: 5 000 Ft/fő

Kilépési illeték: 25,- CUC/fő ( kb. 6.500 HUF ) fizetendő az ország elhagyásakor