Kubába történő beutazáshoz kubai turistakártya igénylése szükséges!

A vízum típusai

Turistakártya

A  kubai turistakártya a beutazástól számítva legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosít Kubában, egyszeri belépéssel. A kint tartózkodást még 30 napig egyszer meghosszabbítható a kubai migrációs hatóságnál. Irodánkban a kubai turistakártya igénylése kb. 15 percet vesz igénybe.

Az utazás teljes időtartamára érvényes betegség-, baleset- és poggyász biztosítást kötelező kötni!

 

Nem turista célú vízumok

A kereskedelmi vagy üzleti célú kubai vízum intézése a Nagykövetség kereskedelmi és gazdasági ügyekkel foglalkozó diplomatájával történő egyeztetéssel kezdődik. Más célú kubai vízumok intézése, például rendezvényen való részvétel, újságírói tevékenység, tanulmányi út vagy gyógykezelés esetében, az illetékes diplomatával vagy közvetlenül a kubai meghívó, támogató vagy partner intézmény közvetítésével történik.

Figyelem! A nem turisa vízum igényléséhez személyesen meg kell jelennie a kubai konzulátuson!

A szükséges iratok

A kubai turistakártyához a következő iratok szükségesek:

  1. Menettérti repülőjegy
  2. Útlevél, amely legalább 3 hónapig érvényes

Vízumdíjak

A kubai turistakártya díja: 22 EUR/fő

A turistakártya igénylésekor be kell mutatni a legkevesebb 3 hónapig érvényes útlevelet, menettérti repülőjegyet és kifizetni a kubai turistakártya díját.

Ügyintézi díj: 4500 Ft/fő

Kilépési illeték: 25,- CUC/fő ( kb. 6.500 HUF ) fizetendő az ország elhagyásakor

Fontos tudni!

Mindazon utazóknak, akik az Egyesült Államokból, vagy az USA érintésével érkeznek a szigetországba, 
a turista célú belépésre jogosító ún. turistakártyát (tarjeta turística) az USA-ban működő utazási irodákban kell beszerezniük.

Kuba budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint mindazon utazóknak, akik az Egyesült Államokból, vagy az USA érintésével érkeznek a szigetországba, a turista célú belépésre jogosító ún. turistakártyát (tarjeta turística) az USA-ban működő utazási irodákban kell beszerezniük. Ennek értelmében a budapesti kubai nagykövetség a továbbiakban már nem állít ki turistakártyát azoknak a magyar állampolgároknak, akik az Egyesült Államokból szándékoznak Kubába beutazni.

Vízumfelvételkor és beutazáskor a kubai hatóságok kérhetik a szálloda vagy a magánszállás (casa particular) foglalásának igazolását.

A Kubai Köztársaságba történő belépéshez utas- és egészségügyi biztosítás megkötése szükséges. A biztosítás meglétének a tényét az országba történő belépéskor, a határon ellenőrizhetik, annak hiányában a belépést megtagadhatják.

 

Kubai Nagykövetség Budapesten
Cím: Budapest, Normafa út 55/a, 1121
Telefonszám: (1) 325 7290